salon infrumusetare salon infrumusetare vopsit balayage home decor magazin online web design promovare seo vopsit balayage amenajari piatra piatra online blat bucatarie blaturi bucatarie piatra decorativa curs puericultura curs lamaze curs puericultura scoala de fotbal magazin bijuterii amanet auto amanet auto amanet auto decoratiuni lemn classified ads piese auto albire dentara doctori germani pictura pe haine agentie turism pizzerie online lenjerii pat demolari case intretinere manichiura parfumuri arabesti detailing auto ochelari fara brate haine pentru slabit implant silicoane aparatura laser beauty nails incaltaminte dama incaltaminte dama transport mobila solist vocal firma constructii statuete buddha
Roci naturale si compozite - Blaturi Bucatarie Premium

Roci Naturale si Compozite

Cuart (quartz) compozit

Quartz-ul este un cristal mineral, fiind unul dintre cele mai dure materiale de pe Pamant, cu o duritate de 7 pe scara Mohs, avand o rezistenta foarte mare la zgarieturi, lovituri si substante acide.

Compozitul de quartz este o inovatie extraordinara, prin crearea unui produs cu proprietati net superioare altor tipuri de materiale chiar si din piatra naturala si eliminarea definitiva a problemelor principale specifice blaturilor: absorbtia de apa; zgarieturi; patare; crapaturi; modificare de nuanta si matuire.

Blatul de lucru din compozit de cuart, are in compozitia sa 95% piatra de cuart combinata cu rasini speciale, pigmenti si diferite elemente de decor, care-i dau o nota aparte de rafinament si eleganta.

Principalele avantaje oferite de quartz-ul compozit (cuart-ul compozit) blaturilor de bucatarie, sunt:

 • duritate la socuri mecanice si rezistenta la zgarieturi, net superioara altor materiale;
 • suprafata antibacteriana, impermeabila cu pori inchisi si  proprietati igienice recunoscute;
 • rezistenta la substante acide si detergenti puternici, mentinand luciul si culoarea nealterata in timp;
 • intretinerea foarte usoara, suprafata nonporoasa nu se pateaza de la alimente: mancare; bauturi; ulei;
 • gama foarte variata de nuante, texturi si modele similare cu rocile naturale, marmura sau granit.

Blaturile din cuart compozit, reprezinta optiunea recomandata pentru zonele de lucru exploatate intens si unde se doreste igiena 100%, fiind alegerea nr. 1 in lume pentru blaturile de lucru profesionale din hoteluri; restaurante; a meselor de laboratoare medicale, precum si in domeniul amenajarilor rezidentiale de lux.  Datorita caracteristicilor speciale, blaturile din cuart sunt folosite si ca blaturi de baie, blaturi de mese, blaturi de bar.

Avem departamente dedicate pentru partea de vanzare material, prelucrare si montaj, oferind servicii complete incepand cu recomandarea materialului  folosit, masuratorile la fata locului, manopera de prelucrare, transport si montaj profesional.

GRANIT

 

este un mineral natural 100%, dur si foarte rezistent, creat din lava vulcanica, care suporta variatii mari de temperaturi, ce are in compozita sa deasemenea cristale de quartz (cuart) precum si alte minerale in functie de care acesta capata nuante si texturi din cele mai variate.

Blaturile de granit reprezinta varianta standard recomandata si competitiva fata de alte materiale compozite, datorita caracteristicilor si aspectului sau natural si unic oferit de fiecare model in parte.

Avantajele blaturilor de granit sunt similare cu cele ale blaturilor din cuart compozit, cu mentiunea ca, granitul fiind un material 100% natural, prezinta un anumit nivel foarte redus de porozitate ceea ce recomanda ca acesta sa fie tratat preventiv cu o substanta de impermeabilizare contra patarii si pentru a mentine in timp nuantele nealterate.

Principalele avantajele ale blaturilor de granit:

 • suprafata de granit suporta vase incinse puse direct pe blat, fara a se crapa sau modifica;
 • rezistenta foarte mare la zgarieturi si lovituri ( duritate 7 pe scara Mohs )
 • isi mentin luciul si nu se pateaza in contact cu substante acide; detergenti; etc;
 • aspect natural; culori si texturi unice pentru fiecare blat in parte

MARMURA

Marmura este o roca naturala, obtinuta prin metamorfoza si recristalizarea calcarului sub temperatura si presiune ridicata. In functie de procesul de creare, marmura poate avea o rezistenta mai mare ( sticloasa ) sau mai mica la substante acide si alti factori. Gradul de porozitate, este mai accentuat fata de granit, dar se reduce foarte mult daca se foloseste marmura lustruita, in combinatie cu substante profesionale de sigilare a suprafetei – impermeabilizanti.

Marmura a reprezentat o optiune principala in amenajarile cu piatra inca din antichitate, pentru placarile exterioare si interioare de orice fel, dovedind in timp eficienta si eleganta sa prin durabilitatea si frumusetea placarilor, precum si a monumentelor executate din acest material natural.

Principalele avantaje ale blaturilor din marmura:

 • suprafata dura – sticloasa, rezistenta la lovituri;
 • rezistenta la temperaturi ridicate;
 • paleta bogata de culori, incepand de la nuante pure de alb, tonuri calde de bej si crem, pana la esente exotice de negru, rosu, verde si maron, toate cu venaturi  si texturi naturale unice;
 • eleganta, stil si unicitate pentru fiecare proiect in parte.

Blaturile din marmura, dau o eleganta si stralucire aparte, oferind incaperii un aspect foarte primitor si calduros fiind specifice amenajarilor de lux din mediul rezidential dar si pentru amenajarea spatiilor exclusiviste din galeriile comerciale si domeniul hotelier.

Totusi pentru a mentine in timp aceste calitati deosebite si unice, este foarte recomandat ca suprafetele de marmura sa fie tratate cu substante de sigilare – impermeabilizare pentru evitarea patarii si sa se evite folosirea frecventa a substantelor acide care pot deteriora superficial gradul de lustru initial. De asemenea, este indicat ca detergentul folosit la intretinerea suprafetelor de marmura sa aiba un Ph neutru ( in nici un caz substante de curatat universale, acide ).

TRAVERTIN

Travertinul este o roca naturala sedimentara si foarte poroasa de calcar. In functie de modalitatea de formare si structura sa, travertinul se clasifica in 2 categorii:

 • travertinele spongioase, calcaroase, denumite si tufuri calcaroase si care reprezinta majoritatea tipurilor de travertin pe care le vedem aplicate in amenajarile deja existente inca din antichitate si pana la cele din prezent;
 • travertinele compacte care sunt dense si stratificate in benzi mai grose si subtiri, de culori inchise si deschise, in bancuri groase (20-40m). Aceste travertine reprezinta si anumite tipuri de Onix.

Blaturile din travertin au o textura unica, care imbinata cu paleta de culori calde de „pamant” creaza un design cu adevarat deosebit. Pentru o rezistenta ridicata a blatului, este recomandat ca suprafata initiala a travertinului sa fie chituita, lustruita si  sa fie facute periodic tratamente de protectie cu substante de impermeabilizare pentru a fii protejata contra infiltrarii de apa si patarii. Intretinerea travertinului se va face cu apa sau cu detergenti cu Ph neutru ( nonacizi ) pentru protectia gradului de lustru. Este recomandat sa se evite contactul acizilor alimentari ( lamaie si otet ) frecvent pe blatul de travertin, pentru a nu afecta gradul de lustru al suprafetelor.

ONIX

Onix-ul este un mineral semipretios, din grupa cuart-ului la fel ca si agatul, avand o paleta foarte exotica de culori si texturi, asemeni unor tablouri naturale, avand caracteristica principala un anumit grad de translucenta ce variaza in functie de model si culoare.

Utilizarea onix-ului o regasim inca din antichitate, acesta fiind pus in valoare in cadrul unor sculpturi deosebite si ale altor creatii si opere de arta din piatra. Este o roca naturala, care reflecta lux si eleganta desavarsita, fiind folosit in proiecte speciale unde se doreste obtinerea unui efect maxim, pentru placari de blaturi, receptii, seminee si alte elemente decorative speciale.

Acest material este pe cat de frumos, pe atat de sensibil si de pretentios. Astfel pentru mentinerea aspectului natural si allustrului original, este recomandat sa fie aplicat numai la interior, datorita structurii sensibile si in mod obligatoriu tratat periodic cu substante de impermeabilizare. Nu este un material foarte rezistent, de aceea se va evita aplicarea sa in zone de trafic foarte intens. In cazul blaturilor, este indicat sa fie protejat de substante acide si actiuni abrazive care-i pot afecta superficial gradul de lustru.

Gama de nuante in care se regaseste piatra de onix, este destul de variata, avand tonuri de galben „miere”; verde; rosu; maron si portocaliu. Datorita structurii naturale nu putem regasii aceeasi nuanta de la un lot la altul.