salon infrumusetare salon infrumusetare vopsit balayage home decor magazin online web design promovare seo vopsit balayage amenajari piatra piatra online blat bucatarie blaturi bucatarie piatra decorativa curs puericultura curs lamaze curs puericultura scoala de fotbal magazin bijuterii amanet auto amanet auto amanet auto decoratiuni lemn classified ads piese auto albire dentara doctori germani pictura pe haine agentie turism pizzerie online lenjerii pat demolari case intretinere manichiura parfumuri arabesti detailing auto ochelari fara brate haine pentru slabit implant silicoane aparatura laser beauty nails incaltaminte dama incaltaminte dama transport mobila solist vocal firma constructii statuete buddha
Blaturi bucatarie din quartz compozit - productie montaj STONEXPERT

Intrebari frecvente

Sunt blaturi fabricate din placi de quartz compozit care reprezinta practic un mix printr-o tehnica de fabricatie Breton, brevetatata international. Se amesteca cristale de cuart natural in proportie de pana la 95% cu rasini, pigmenti si alte elemente decorative care contribuie la obtinerea unui tip de piatra tehnologica, mult mai rezistenta si eficienta decat rocile naturale (rezistenta la socuri mecanice, zgarieturi, nu se pateaza si este antibacteriana) Gama de modele este foarte variata si se adapteaza oricarui tip de design. Acest compozit mai poarta si denumirea de piatra tehnologica, granit compozit, piatra compozita, cuart sau cuart compozit.

 • Quartz-ul are o durata de folosinta indelungata, de 25 de ani, in cazul unor marci produse de fabricanti ce respecta standardele de calitate (ex. TECHNISTONE fabricat in Uniunea Eurpeana)
 • Suprafete igienice si antibacteriene, datorita rasinii incorporate care sigileaza toti porii.
 • Rezisteta sporita la socuri mecanice si zgarieturi (rocile naturale precum granitul marmura sau travertinul sunt mult mai casante existand riscul sa se crape) datorita rasinii incorporate
 • Rezistenta la pete, acizi, saruri si detergenti. Quartz-ul compozit nu se pateaza si nu este afectat de acizii alimentari din bucatarie, precum: otetul, lamaia, sarea (care in mod normal afecteaza rocile natural)
 • Blaturile din quartz sunt termorezistente, putand pune obiecte cu temperaturi de pana la 120 de grade pe suprafata lor. Nu este recomandat insa sa asezati imediat direct de pe foc vasele pe suprafata blatului.
 • Nu necesita intretinere speciala, se pot curata usor precum un geam cu o laveta, apa si detergent.
 • Gama de culori si texturi variata, cu modele simple, cu insertii de cristale si oglinda sau cu desene ce imita piatra naturala
 • Blaturile din quartz compozit (cuart) au un aspect premium si innobileaza orice bucatarie moderna sau spatii placate cu acest material inovator.

Da, suprafetele din quartz suporta lucrul direct pe blat, fara ca se se zgarie, datorita duritatii cristalelor de cuart incorporate. In cazul unor produse mai dure se recomanda totusi utilizarea unor suporturi de taiat.

Suprafetele de quartz nu se pateaza datorita rasinii incorporate dar pentru o intretinere facila este recomandat sa nu se lase timp indelungat fara a fi curatate.

 • Suprafetele din quartz compozit nu trebuie si nu necesita impermeabilizare datorita rasinii special incorporate (rocile naturale au acest dezavantaj ca fiind poroase necesita atentie sporita)
 • Impermeabilizarea acestora nu este indicata pentru ca substantele de protectie nu sunt acreditate alimentar

Compozitia placilor este in proportie de pana in 95% din cristale naturale de cuart mixate cu rasini speciale si acest procent dovedeste practic ca este un compozit din roci naturale. Este un produs natural.

Comparativ cu alte roci natural, quartz-ul este mai tolerant in cazul exounerii pe termen scurt la temeraturi moderate.  Este recomandat insa, ca pentru vasele incinse direct de la flacara, sa se foloseasca un sport pe blat.  Acest lucru este recomandat  insa la orice tip de blat pentru prelungirea duratei de viata a blatului si pentru a se pastra frunusetea suprafetelor ca in prima zi.

Placile de quartz compozit sunt extrem de rezistente, dar bineinteles nu indestructibile. Materialul are o rezistenta mare la socuri mecanice, zgarieturi sau pete, dar trebuie protejat totusi de socuri mecanice mari, agenti chimici puternici sau socuri termice.

 • Quartz-ul nu se pateaza si nu necesita tratare speciala are suprafata sigilata ( cum este necesar la toate rocile natural de granit, marmura sau travertin)
 • Rezistenta sporita la zgariere, matuire si actiunea acizilor (majoritatea rocilor naturale sunt predispose la deteriorare in contact cu acizi alimentari sau detergenti)
 • Comparativ cu alte compozite acrilice (ex. Corian. Hi-Macs, Kerrock)quartz-ul este net superior, fiind mult mai rezistent la zgarieturi si pete ( aceste suprafete de compozit acrylic sunt foarte sensibile la orice actiune mecanica si se matuiesc foarte repede, necesitand intrtinere si reparatii constante)